Otis – Loren Long

Titel: Otis
Auteur/Illustrator: Loren Long
Jaar van uitgave: 2013
Thema: vriendschap, boerderij, voertuigen

OtisOtis is een vrolijke, rode tractor die meehelpt op de boerderij. Hij wordt beste maatjes met het kleine kalfje en samen hebben ze het best naar hun zin. Het liefst van al zitten ze samen onder de appelboom en kijken ze naar het uitzicht. Op een dag moet Otis plaatsmaken voor een nieuwe, gele tractor. Otis verhuist naar een plekje achter de stal. Hij is zo verdrietig dat hij niet meer met het kalfje gaat spelen en helemaal overgroeid wordt door onkruid. Als het kalfje op een zonnige dag wil gaan baden in de modderpoel komt het vast te zitten. De boer is helemaal in paniek, het kalfje is in gevaar! De knechten, de gele tractor, de brandweerman…iedereen komt helpen maar het kalfje zakt alleen maar dieper. Tot plots Otis eraan komt. Poeferdepoef klinkt het van achter de oude schuur.

Een goede spanningsopbouw, een mooie boodschap en een gelukkig einde…meer heeft een goed kleuterboek niet nodig. Het geluid dat Otis maakt, komt doorheen het verhaal meerdere keren terug wat er voor zorgt dat de kinderen het op de duur zullen herkennen. Wat ook leuk is aan het verhaal is dat uiteindelijk het spelletjes dat Otis en het kalfje altijd speelden de oplossing blijkt.

Het verhaal is ondersteund door mooie tekening van de hand van Loren Long. Hij heeft er voor gekozen om monochroom te werken. Alle tekeningen zijn eenkleurig. Wel fleurt hij de boel wat op met enkele kleuraccenten. Zo heeft Otis een warmrode kleur, is het kalfje bruin en is de nieuwe tractor stralend geel. Hierdoor wordt het contrast tussen de nieuwe en de oude tractor goed weergegeven. Ik vind de prenten heel mooi maar kies toch liever een boek met wat meer kleur.

Otis is een leuk verhaal over vriendschap op de boerderij. Grappige herhalingen en mooie prenten maken het helemaal af.

Over de vrolijke tractor verschenen intussen meerdere boeken.

Advertenties

2 gedachtes over “Otis – Loren Long

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s