Winnaars boekenleeuw en boekenpauw 2014

Gisteren, op zondag 30 maart, vond de uitreiking van de Boekenleeuw en de Boekenpauw plaats. De boekenleeuw wordt gegeven aan het beste kinder- en jeugdboek van het jaar, de boekenpauw gaat dan weer naar het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek. De uitreiking vond plaats in het Muntpunt, een moderne bibliotheek in hartje Brussel.

Het boek Groter dan een droom van Jef Aerts won de boekenleeuw. Dit boek werd niet alleen gekozen door de professionele jury maar kreeg ook de meeste stemmen van het publiek. Ook het boek dat de boekenpauw won, Het hondje dat Nino niet had van Anton Van Hertburggen, kreeg de beste score van zowel de professionele jury als de publieksjury. Voor beide auteurs was het de eerste keer dat ze deze prijs wonnen, en voor Anton Van Hertbruggen was het zelfs het eerste boek dat hij uitgaf.

Binnenkort zal hier zeker een recensie verschijnen over beide boeken maar om jullie al een klein voorproefje te geven, volgt hier alvast een korte inhoud:

Groter dan een droomEen jongen kent zijn overleden zusje alleen van een foto aan de muur. Maar op een ochtend hoort hij dat een meisje hem roept. Is dat zijn zus? Hij heeft haar nooit gekend want ze is gestorven lang voor hij werd geboren. Maar nu vraagt ze haar kleine broertje om met haar te gaan fietsen. Het is het begin van een onvergetelijk troostrijk verhaal.
http://www.jefaerts.be

Nino is de trotse baas van een ingebeeld hondje. Als hij naar het bos gaat, doet het hondje dat hij niet heeft een Het hondje dat Nino niet hadeekhoorn na.
Als hij naar het meer gaat, duikt het hondje zomaar in het diepe. Maar soms doet het zo dom dat het opvalt. Het hondje kan ook heel goed luisteren. Op een dag krijgt Nino een echt hondje…
Een warm verhaal over een ingebeeld dierenvriendje. Makkelijk inleefbaar voor jonge kinderen. Met illustraties geïnspireerd door het Scandinavische platteland.
http://www.eenhoorn.be

Boek.be, de organisator van de wedstrijd, maakte ook een promofilmpje bij de beide boeken. Zeker de moeite waard om eens te bekijken. Ik word er helemaal nieuwsgierig van!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s