Zomertip #3 – Zomerbibliotheek Antwerpen

Eerder vertelde ik jullie al over een leuke app om gratis boeken te lezen in de zomer en over een gezellige boekenmarkt in Antwerpen. Nu is het tijd voor een nieuwe zomertip. Het is een tip die een beetje een combinatie is van de twee vorige tips. Benieuwd? Lees dan snel verder.

ZomerbibliotheekVan half juni tot eind augustus wordt Antwerpen opgefleurd door de Zomer van Antwerpen. Deze organisatie voorziet in Antwerpen en omgeving allerlei evenementen, gaande van een zomerbar tot een openluchtcinema, voor ieder wat wils. Sommige van hun activiteiten kosten geld maar nog beter, heel wat van hun evenementen zijn gratis, zo ook de zomerbibliotheek.

De zomerbibliotheek maakt deel uit van de zomerbar en bevindt zich dit jaar op het eilandje in Antwerpen (opgepast, afgelopen jaren vond je deze gezellige plek op het zuid maar dit jaar zijn ze dus verhuisd). In de zomerbar kan je frisse cocktails drinken, heerlijke gerechtjes eten en ontspannen met een boek. Het is een plek voor jong en oud, er zijn boeken voor iedereen. Dit jaar is het thema ‘de kindertijd’. Zo bestaat de collectie uit prentenboeken, voorleesverhalen, boeken voor kinderen die al zelf kunnen lezen en oude kinderboeken waarbij volwassenen nostalgisch kunnen wegdromen.

Zomerbibliotheek 2Wie liever niet zelf leest maar graag naar verhalen luistert, wordt in de zomerbibliotheek niet aan zijn lot overgelaten. Elke dag tussen 16u en 18u komen allerlei boekenfans voorlezen aan de kinderen. Ook vinden er allerlei workshops plaats voor kinderen, die gepresenteerd worden onder de naam ‘boekenboefjes’.

Je hoort het, de zomerbibliotheek is een supergezellige openluchtbibliotheek in een zomers, vrolijk kader. Allen daarheen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s