Zomertip #4 – Boekenruilkasten

De vakantie vliegt voorbij en zo belanden we vandaag alweer bij de vierde zomertip. De vorige tips gemist? Hier vind je ze terug.

Hoewel we afgelopen weken hebben kunnen genieten van een zomerse zonnetje, is het weer er de laatste dagen een beetje op achteruit gegaan. De temperatuur is flink gedaald en soms worden we opgeschrikt door een flinke regenbui of een serieuze storm. Je kan je bij dit weer heel triest voelen en je hoofd laten hangen, maar je kan er ook van profiteren om allerlei klusjes in je huis op te knappen. Zo benut je je tijd optimaal en wie weet welke schatten je nog tegenkomt.

Deze week wil ik jullie de tip geven om je boekencollectie eens grondig op te ruimen. Neem al je boeken eens vast en bedenk of je hem nu echt wil bijhouden of niet. Boeken die je echt heel goed of bruikbaar vindt, of boeken die voor jouw een betekenis hebben, moet je niet meteen bij het oud papier gooien, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen boeken in de kast heeft staan die nooit meer bekeken worden. Zwier deze boeken niet meteen in de vuilbak maar bezorg ze gewoon een nieuwe eigenaar. Een boek kan voor jou niet meer zo leuk of een beetje passé zijn maar je kan er misschien wel iemand anders blij mee maken. Hoe moet je dit doen? Wel, het is heel eenvoudig. In heel wat gemeentes rijzen de boekenruilkasten uit de grond. Vaak staan deze kasten op een centrale plaats in het dorp: aan het gemeentehuis, in het station of, lekker logisch, in de bibliotheek. Het concept is heel eenvoudig. Je legt een boek in de kast dat je zelf niet meer wil hebben en je neemt een boek van iemand anders mee uit de kast. Zo heb je gratis en voor niets een “nieuw” boek, maak je andere mensen blij met jouw boek en maak je plaats in je huis voor nieuwe literatuur. Dat is een win-win-win-situatie, toch?

Ik ben grote fan van het boekenruilconcept. Ook ik heb thuis boeken waarvan ik weet dat ik ze nooit meer zal lezen. Misschien moet ik binnenkort nog een keertje in de kast gaan kijken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s