Zomertip #6 – Tweedehands studieboeken

27 augustus. Nog 5 keer slapen en de zomervakantie is voorbij. De valiezen en zwempakken verdwijnen weer in een hoekje en de boekentassen en pennenzakken komen tevoorschijn. Ik wil jullie vandaag dan ook een schoolse boekentip geven.

Bron: http://stubooks.stumarkt.be/
Bron: http://stubooks.stumarkt.be/

Voor de studenten onder ons, en dan vooral de ouders ervan, lopen de studiekosten vaak hoog op. De inschrijving kost al een hele hoop geld en dan komt er nog eens die ellenlange boekenlijst bij. Studieboeken die tijdens het schooljaar af en toe vastgenomen worden, tijdens de examenperiode vanbuiten geleerd worden en dan weer in de kast verdwijnen. En dat is zonde, toch? Heel wat studenten kopen hun boeken nieuw en laten die dan jarenlang in de kast liggen. Voor zij die het anders willen doen is er een handige website: http://stubooks.stumarkt.be/
Op deze website kan je studieboeken kopen en verkopen. Via een handige zoekfunctie vind je snel de boeken terug die jij in je opleiding nodig hebt en nog een paar klikjes later zijn de boeken besteld. Jij bent geholpen want je studiekosten dalen en de verkoper is van zijn boeken vanaf, ideaal!

Toegegeven, dit is niet de meest leuke of vrolijke zomertip uit het lijstje maar handig is hij wel. En we moeten er eerlijk in zijn, de start van het schooljaar is niet ver meer. Als jij toch nog even wil genieten van die paar zomerdagen die ons nog resten, kijk dan snel even bij de vorige zomertips en wie weet vind je daar wel de perfecte tip om te ontspannen!

Oh ja, nog een leuk weetje: in zomertip #4 vertelde ik jullie over de boekenruilkasten. Nu verscheen onlangs op de website van Stichting Lezen dat je tussen 28 augustus en 30 september ook boekenruilkasten kan terugvinden in de hallen van drie Vlaamse stations, namelijk Antwerpen-Berchem, Gent-Sint-Pieters en Leuven. Reis je vaak met de trein en hou je van een boek voor onderweg? Ga dan zeker eens een kijkje nemen.

Advertenties

Een gedachte over “Zomertip #6 – Tweedehands studieboeken

  1. Haha inderdaad: ‘ouders daarvan’. Ik koop zelf alleen studieboeken wanneer ik het écht nodig heb. Vind het anders ook te lullig om zo’n hoge rekening aan mijn ouders door te schuiven, terwijl ik ze dan helemaal niet gebruik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s